Aluatul
-
Folosiţi reţeta de aluat de la pâinea de casă cu seminţe.
-
Puteţi folosi şi făină albă, însă cu făină neagră sau de secară turtele vor fi şi mai gustoase.
-
În aluat puteţi încorpora seminţe de floarea-soarelui, dovleac şi chiar migdale sfărâmate.
Coacere
-
Cele mai bune turte, se ştie, se coc pe plita de la sobă!
-
Dacă nu aveţi o sobă cu plită, coaceţi turtele (cu rezultate comparabile) într-o tigaie de teflon, ceramică sau chiar într-un ceaun cu fund plat.
-
Turtele se fac de grosimea unui deget, însă le puteţi face şi mai groase ori mai subţiri, după preferinţă,
-
Se coc la foc mic şi, foarte important!, fără capac deoarece se aburesc!
-
Le întoarceţi pe cealaltă parte când se rumenesc, iar când sunt gata se învelesc într-un prosop de bucătărie.
Condimentare
-
Turtele pot fi consumate ca atare, ca o pâine de calitate extra, însă dacă le mai ajutaţi cu nişte condimente, se poate întâmpla să uitaţi că mai sunt şi alte mâncăruri pe masă!
-
Aşadar, tăiaţi turtele ca pe pizza ori cum altfel preferaţi şi aşezaţi-le pe o farfurie întinsă.
-
Stropiţi-le cu ulei de măsline, de preferinţă de cea mai bună calitate.
-
Adăugaţi, după preferinţă: curry, condimente pentru pui, busuioc, oregano, piper şi un pic de sare.