Brioșe de post
Brioșe de post
Brioșe de post

Ingrediente

  • 275 ml apă caldă
  • 60 g cacao
  • 250 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 265 g faină de grau
  • 100 ml ulei
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • fructe uscate: caise, prune, stafide, smochine, merișoare, tăiate feliuțe 

Mod de preparare

  1. Se amestecă apa caldă cu cacao, până devine o pastă subțire, fără cocoloașe.
  2. Se amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea, praful de copt.
  3. Se încorporează pasta de cacao în ingredientele uscate și se omogenizează bine, până se obtine o pastă cremoasă.
  4. Se adaugă uleiul și se omogenizează. La fel se procedează și cu esența de vanilie.
  5. Se încorporează jumătatea din cantitatea de fructe uscate pregătite.
  6. Se pune compoziția în formele speciale (noi am folosit tavă și hârtiuțe de la IKEA), umplute pe 3 sferturi, apoi se mai presară fructe uscate deasupra brioșei.
  7. Se coc la foc mediu, aproximativ 15-20 minute.
  8. Rezultatul: exact ca în fotografiile noastre!
conținut sponsorizat