Cum pregătim ardei vara, ca să-i umplem iarna
Cum pregătim ardei vara, ca să-i umplem iarna

Cum procedăm

  1. Se aleg ardeii de mărime medie, sănătoşi, de preferinţă mai cărnoşi.
  2. Se spală bine.
  3. Se face o incizie în jurul codiţei şi se extrage sămânţa.
  4. Se clătesc de sămânţa rămasă şi se usucă pe un prosop curat.
  5. Îngheţarea se face de aşa manieră încât ardeii să nu se strivească, ci să-şi păstreze forma.
  6. Pot fi un pic apăsaţi, pentru a le reduce volumul, însă trebuie evitată crăparea pieliţei.
  7. Odată îngheţaţi, pot fi păstraţi şi 2-3 ani.
  8. Eventual, după congelare, e recomandat să-i păstraţi în pungi închise, pentru a nu împrumuta mirosuri de la alte alimente.
  9. După dezgheţare pot fi folosiţi pentru a-i umple cu compoziţia de la sarmale, fără să-i mai opăriţi ori să-i spălaţi.