Delicios dublu roșu
Preț: 29 LeiWilliams roşu
Preț: 33 LeiIdared
Preț: 165 LeiJonathan
Preț: 34 LeiJonagold
Preț: 33 Lei
Pregătirea pastei
-
Pentru bulion, pastă şi suc de roşii se folosesc roşiile cele mai mari şi cele mai cărnoase.
-
Se spală bine, se curăţă de cotor, cicatrici, iar cele foarte mari se taie bucăţi.
-
Roşiile se dau prin maşina specială care separă coaja şi seminţele de pulpă. Puteţi folosi una manuală sau, şi mai comod, una conectată la un robot de bucătărie.
Secretul
-
Pulpa obţinută din trecerea roşiilor prin maşina de separare a pieliţei şi seminţelor se pune într-un vas.
-
Vasul cu pulpă se acoperă şi se lasă la temperatura camerei 8-10 ore.
-
Nu lăsaţi în niciun caz vasul cu pulpa de roşii în locuri expuse la soare, la căldură prea mare ori să treacă mai mult de 12 ore până fierbeţi conţinutul, deoarece acesta va începe să fermenteze.
-
În acest interval, conţinutul se decantează, pulpa ridicându-se la suprafaţă, iar apa lăsându-se la fundul vasului.
-
Apa decantată se scoate de sub pulpă cu un furtun, aşa cum se scoate vinul dintr-o damigeană.
-
În funcţie de ce dorim să obţinem (suc de roşii, pastă sau bulion), mai lăsăm ceva apă ori o scoatem pe toată.
-
În pulpă se adaugă sare, după gust, condimente şi apoi se pune la fiert.
-
30 de minute de clocot este suficient.
Conservarea
-
Întotdeauna folosim pentru păstrare borcane curate, cu capace care închid bine, neruginite.
-
Pasta se toarnă fierbinte în borcane. Atenţie! Borcanele trebuie aşezate pe o tavă de metal, altfel crapă.
-
Borcanele se închid strângându-se bine capacul şi se sterilizează lăsându-se 1 oră la cuptor, la temperatura de 90-100°C.