Cel mai bun loc în care pot fi plantaţi trandafirii

Soare din belşug. Trandafirii au nevoie de soare direct minimum jumătate de zi iar condiţiile ideale sunt cele în care beneficiază de soare direct până la amiază şi semi-umbră după-amiază.

La adăpost de vânt şi răceală. Nu plantaţi trandafirii în calea curenţilor de aer ori în partea mai joasă a grădinii, unde pericolul îngheţului este mai mare. Locurile bune pentru plantarea trandafirilor sunt cele din apropierea gardurilor, dacă acestea nu umbresc.

Pământ desţelenit. Înainte de plantare, săpaţi o groapă de dimensiuni mai mari, dacă pământul este înţelenit. Nu uitaţi să puneţi, la plantare, pământul de la suprafaţă în fundul gropii, iar cel de pe fundul gropii, la suprafaţă.

Aer din belşug. Pentru o dezvoltare armonioasă, trandafirii au nevoie de aer. Tufele de trandafiri sunt stânjenite dacă au în imediata vecinătate plante de talie mare.

Sol potrivit. Solul ideal pentru trandafiri este un pământ argilos mediu, puţin acid, suficient de bogat în substanţe minerale şi humus. Un sol devine inapt pentru trandafiri după 10 ani de cultură.

Atenţionări:

  • Dacă sunt plantaţi într-o poziţie cu umbră deasă şi continuă, trandafirii nu vor înflori şi chiar se vor usca.
  • Trandafirii nu se dezvoltă armonios în zonele expuse curenţilor de aer.
  • Trandafirilor nu le place pământul îmbibat de apă.
  • Trandafirilor nu le place să fie plantaţi între arbori.