Ruelia
Ruelia
Ruelia
Ruelia

Specie de subarbust cu port căzător.

Origine: 

Brazilia

Frunze: 

Au lungimea de 6-8 cm, forma de elipsă, puțin dințate, catifelate, de culoare verde-pur. Nervura mediană poate fi de culoare albă-argintie, verde-pal sau galbenă. Dosul frunzelor are culoarea purpurie.

Flori: 

Apar din august până în noiembrie, sub formă de buchete de flori în formă de stea, de culoare roz- purpurie, de 10 cm diametru.

Pământ: 

Mraniță specifică plantelor verzi, la care se adaugă fertilizant organic pe bază de bălegar.

Îngrășământ: 

În perioada aprilie-septembrie, pământul va fi fertilizat o dată pe săptămână cu îngrășământ specific orhideelor.

Umiditatea aerului: 

Deși planta iubește umiditatea, frunzele nu vor fi stropite cu vaporizatorul. Se recomandă așezarea ghiveciului aproape de un umidificator electric.

Udare: 

În perioada de dezvoltare, planta trebuie udată o dată la 2-3 zile. După apariția florilor, suportă puțin timp lipsa de umiditate. În timpul repausului vegetativ, planta va fi udată o dată pe săptămână.

Lumină: 

Vie, dar filtrată.

Minima: 
12°C
Maxima: 
23°C
Transplantare: 

O dată pe an, primăvara.

Dimensiuni: 

Înălțime - 25 cm, lățime - 50 cm.

Înmulţire: 

Prin butașii lăstarilor laterali, în aprilie sau mai. Operațiunea este dificilă, întrucât necesită temperatură controlată, în minisere închise. (25 °C)

Cerinţe specifice: 

Pentru a impresiona, sunt recomandate ghivecele suspendate. Schimbările bruște de temperatură și curenții de aer rece sunt dăunătoare.

Durata de viaţă: 

Cel mult 3 ani.

După apariția florilor, planta va fi ținută timp de o lună într-un regim mai uscat, după care tulpinile vor fi tăiate la jumătate.

Alte articole despre: