Cum maximizaţi forţa terapeutică a usturoiului
  1. Cercetătorii japonezi au descoperit că usturoiul zdrobit și păstrat în apă își pierde jumătate din concentrația de alicină (substanța cea mai importantă pentru sănătate) în șase zile, iar păstrat în ulei, pierde la fel de mult în doar trei ore.
  2. Usturoiul îşi pierde cele mai multe din valorile sale nutriţionale atunci când este încălzit. Adăugați-l proaspăt în mâncare, la momentul servirii.
  3. Tăiați usturoiul și așteptați 10 -15 minute înainte de a-l consuma. În acest timp au loc o serie de reacții chimice prin prezența oxigenului care maximizează proprietățile acestuia pentru sănătate.

Măcinat, mărunțit (tocat) sau zdrobit?

  1. Răspunsul depinde de intensitatea gustului pe care îl doriți.
  2. Usturoiul zdrobit are un gust mai iute, mai tare, pe când cel tăiat sau tocat, mai puțin iute.
  3. Pentru a îmblânzi gustul său, adăugați un vârf de cuțit de sare grunjoasă în momentul în care îl tocați.

Recomandare

  1. Folosiți întotdeauna usturoi proaspăt, de preferat din grădină.
  2. Persoanele cu afecțiuni gastrice, dar și cele cu o tensiune scăzută pot consuma usturoi, dar în cantități moderate.

Atenție la botulism!

  1. În mâncarea în care aţi gătit usturoiul în ulei se poate dezvolta în contact cu oxigenul o formă de bacterie ce duce la intoxicație alimentară, doar  în cazul în care nu o consumați imediat.
  2. Pentru a evita acest lucru, păstraţi preparatele cu usturoi doar frigider.