51mpi2112151mpi41121513pi21121

Preparare

  1. Puneți fructe de măceș într-un borcan ori într-o sticlă cu gât larg.
  2. Dacă doriți să accelerați procesul de macerare, puteți tăia măceșele în două. Atenție la semințele din interior, care pot face ca lama cuțitului să ricoșeze!
  3. Turnați deasupra un oțet de bună calitate, de mere sau de vin.
  4. Acoperiți ermetic sticla/borcanul cu un capac și lăsați-l într-un loc însorit, timp de o lună.
  5. După o lună strecurați și puneți oțetul în sticle.

Utilizare

  1. Oțetul de măceșe este deosebit de folositor în caz de răceală și dureri în gât.
  2. Pentru dureri în gât, se amestecă o lingură de oțet cu puțină apă călduță, se face gargară, după care se înghite.
  3. Pentru răceală, se prepară o băutură dintr-o lingură de oțet, turnată peste o cană de apă fierbinte. Se îndulcește cu puțină miere.
  4. Oțetul de măceșe este excelent și în salate.

Plante medicinale utilizate în această rețetă: 
Măceșul, arbustul stării de bine

Alte tratamente naturiste pentru:


conținut sponsorizat