- Ceai
- Infuzie
- Tinctură
- Vin medicinal
- Pentru prevenirea și combaterea răcelii se recomandă consumarea zilnică a 2 - 3 căni cu infuzii călduțe din ceai verde (Camellia sinensis), care are un conținut ridicat în vitamina C naturală și flavonoide, favorizând expectorația, prevenind infecțiile și reacționând cu radicalii liberi. La ceai se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie și puțină miere de albine.
- Tot efect preventiv are și tinctura de echinaceea și vinul tonic cu pelin, macerat 10 zile și luat înainte de mese.
- În faza incipientă, răceala poate fi stopată cu infuzie de cimbrișor și eucalipt și tinctură de echinaceea, care întărește sistemul imunitar și împiedică înmulțirea virusurilor.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Echinaceea, acceleratorul natural al imunitățiiCând și cum se recoltează pelinul pentru utilizări medicinaleDe ce este numit cimbrișorul „antibioticul săracilor”