Folosiți bețișoare parfumate? Iată ce pericol ridică pentru sănătate

Veștile din China

  1. Un studiu desfășurat de cercetători de la o universitate din China a condus la concluzia că fumul produs de bețișoarele parfumate este mai toxic decât fumul de țigară.
  2. Astfel, fumul produs de arderea unor esențe de lemn parfumat, din care se fac de regulă bețișoarele parfumate, conține chimicale care pot determina mutații genetice, cauză frecventă a cancerului.
  3. Ca o concluzie secundară a studiului, orice metodă de împrospătare a aerului din locuințe, prin arderea a diferite materiale înseamnă, de fapt, o poluare cu particule fine și ultra fine. Acestea pătrund în organism prin căile respiratorii, putând cauza, în anumite situații, probleme grave de sănătate.

Bine de știut

  1. Parfumurile obținute prin mijloace chimice sau prin arderea unor materiale naturale aromate, prezintă un potențial pericol pentru sănătăte.
  2. Împrospătarea aerului într-o cameră nu înseamnă adăugarea de alți compuși chimici („care nu doar acoperă, ci elimină mirosurile neplăcute” - cum spun reclamele mincinoase), ci înlocuirea aerului interior cu aer proaspăt din exterior.
  3. Dacă doriți să aveți un reper a ceea ce însemmnă aer curat, gândiți-vă la aerul din mijlocul unei păduri, în miezul verii.

Soluții naturale de parfumare a aerului

  1. Potpuriuri cu scorțișoară, cuișoare, păstăi de vanilie sau cu grozavele petale de trandafiri de dulceață.
  2. Boabe de cafea, cafea măcinată sau chiar zaț de cafea în săculeți de pânză.