Ce putem trata cu petale de trandafiri

Pentru piele catifelată: se umple un săculeț de tifon cu petale de trandafiri și se toarnă apă fierbinte peste el. Se lasă la infuzat o jumătate de oră, după care apa, împreună cu săculețul se pun în cada pregătită pentru baie.

Stomatita (inflamația mucoasei cavității bucale) se poate trata și ea cu infuzie de petale de trandafir astfel: se clătește gura de mai multe ori pe zi cu această soluție.

Conjunctivita: pleoapele se șterg de mai multe ori pe zi cu compresii de infuzie bine strecurată, iar seara, înainte de culcare, se țin pe ochi timp de jumătate de oră.

Amigdalita: se amestecă în părți egale miere și petale proaspete sau uscate de trandafir. Amestecul trebuie mestecat şi ținut în gură 20-30 de minute, cel puțin de două ori pe zi.

Paradontoza și alte afecțiuni bucale se tratează tot cu amestecul de petale uscate cu miere.

Spondiloza se poate ameliora dacă locurile dureroase sunt masate ușor înainte de culcare cu o soluție rezultată în urma macerării petalelor de trandafir timp de cinci zile în 100 ml de țuică. Porțiunile afectate se înfășoară apoi cu un material din lână.

Tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, inclusiv arsuri: se aplică un strat de petale proaspete pe zona afectată și se fixează cu un plasture sau cu un tifon.

Aftele se pot trata cu o pastă din 10 grame de petale proaspete, 20 ml apă de trandafiri, 70 grame de zahăr pudră şi 5 grame de glicerină. Petalele se omogenizează cu glicerina şi se adaugă zahărul pudră, apoi se toarnă apa de trandafiri şi se amestecă bine. Luați mai multe lingurițe de pastă pe parcursul zilei, în funcţie de gravitatea aftelor.

Buzele şi pielea crăpată se vindecă repede cu un unguent preparat din 20 grame de petale de trandafir uscate şi măcinate, care se amestecă în 10 grame de untură. Se lasă două zile la macerat, după care se încălzește la foc lent şi se mai adaugă încă 20 grame de pulbere de petale. Unguentul se aplică după curățarea în profunzime a zonelor uscate și se lasă să acţioneze cel puţin jumătate de oră.

Tusea convulsivă și acneea se vindecă cu tinctura din petale de trandafiri. După fiecare masă se beau câte 10-20 de picături diluate în apă, până la vindecare. Pentru cicatrizarea rănilor și în acnee se masează pielea cu această tinctură.

Cum se prepară tinctura de trandafir

  1. 10 grame de petale proaspete sunt lăsate la macerat timp de 10 zile în 100 ml alcool de 60 de grade.
  2. Sticla ce conține amestecul se agită zilnic, iar tinctura rezultată se pune în sticluţe închise la culoare, ferite de lumina soarelui.

Atenţie!

  1. Nu veţi folosi niciodată petale de la trandafiri care au fost stropiţi cu pesticide cu mai puţin de 10 zile înainte de înflorire.
  2. Nu veţi folosi niciodată pentru reţete medicinale ori alimentare petale de la trandafiri din comerţ, deoarece sunt pline de pesticide.