Pâine de casă cu semințe. Pur și simplu delicioasă!
Pâine de casă cu semințe. Pur și simplu delicioasă!
Pâine de casă cu semințe. Pur și simplu delicioasă!
Pâine de casă cu semințe. Pur și simplu delicioasă!

Ingrediente:

- 500g făină (de preferat integrală);

- 4g drojdie uscată (sau drojdie proaspătă, 20-25g);

- 350ml apă călduță;

- 1 linguriță rasă cu sare;

- 1 linguriță zahăr;

- 1-2 linguri de ulei de măsline sau 50 grame unt.

Mod de preparare:

  1. Se pune făina într-un lighenaș mai larg.
  2. Se face în mijloc un cuib, unde se toarnă ¼ din apă.
  3. Se adaugă drojdia și zahărul în apă și se omogenizează.
  4. Se adaugă sarea peste făina dimprejur.
  5. Încet, se încorporează făina, untul și restul apei.
  6. La final, puteți adăuga semințe decojite de dovleac și floarea-soarelui.
  7. Se lasă 15 minute la crescut, după care tăvăliți boțul de aluat pe un pat de semințe de dovleac și floarea-soarelui.
  8. Se mai lasă încă 15-20 minute la crescut, eventual în cuptor, la temperatură sub 50 grade Celsius.
  9. Pâinea se coace în 60-80 minute, la o temperatură de 170 grade Celsius.

Un pont:

  • Aluatul poate fi frământat și în mașina automată de făcut pâine, oprind ciclul la finalul frământării (noi așa procedăm).