-
Problema apei de la robinet este aceea că, de cele mai multe ori, este foarte dură şi, în plus, conţine clor, substanţă pe care plantele nu prea o preferă.
-
O soluţie simplă pentru rezolvarea celor două probleme constă în fierberea apei. După fierbere, o lăsaţi 24 ore, apoi o puteţi folosi.
-
O idee şi mai isteaţă este următoarea: colectaţi apa folosită la fierberea ouălor.
-
Astfel, împuşcaţi doi iepuri dintr-un foc: apa îşi reduce duritatea şi, în plus, este îmbogăţită cu calciul dizolvat din coaja ouălor.
-
La fel de bună pentru udarea plantelor de ghiveci este și apa rezultată de la fierberea cartofilor.
Atenție!
Dacă se adaugă sare în apa în care se fierb ouăle sau legumele, nu mai poate fi folosită la udarea plantelor!
Documentare suplimentară:
E bună apa de la robinet pentru udarea plantelor din casă?