Cum vă întăreşte păpădia sănătatea

Efectele benefice ale păpădiei

  1. Detoxifică sângele şi ficatul, îmbunătăţind tonusul general al organismului.
  2. Tonifiază vasele sangvine, are efecte antidiabetice şi depurative sangvine.
  3. Favorizează evacuarea bilei, stimulează secreţia pancreatică.
  4. Păpădia are efecte laxative, antiputride, antibiotice şi mineralizante, antitumorale, antiinflamatoare, anticanceroase, antireumatice şi de tonifiere a pielii.
  5. Rădăcinile de păpădie au o acţiune puternică de detoxifiere, eliminând toxinele de origine infecţioasă din ficat şi bilă, precum şi pe cele care provin din metabolizarea alimentelor chimizate.

Metode de utilizare a păpădiei

Infuzie

  1. 2 linguriţe de păpădie uscată se infuzează 12 minute în 250ml apă clocotită.
  2. Se strecoară şi se bea o cană după fiecare masă.
  3. Are efecte în purificarea sângelui, icter, coleciste, ateroscleroză, gută, reumatism, afecţiuni cronice ale aparatului urinar, vindecarea varicelor şi aulcerelor varicoase.

Decoct

  1. Se pun 50g de rădăcini şi frunze proaspete într-un litru de apă rece.
  2. Se lasă la macerat peste noapte.
  3. Dimineaţa se fierbe preţ de 10 minute, după care se dă de pe foc şi se lasă 4 ore.
  4. Se strecoară şi se bea dimineaţa îndulcit: o cană cu jumătate de oră îanintea micului dejun şi o cană la o oră după micul dejun.
  5. Are efecte benefice în bolile de rinichi, tulburările digestive, hemoragii interne, icter şi infuficienţă hepatică.

Salată

  1. Frunze tinere de păpădie, culese până la jumătatea verii, se ţin jumătate de oră în apă sărată pentru a estompa gustul amărui.
  2. Se rup ori se taie în bucăţi mai mari, se adaugă pătrunjel verde, ceapă verde, sare, ulei de măsline, piper, zeamă de lămâie şi mărar.
  3. Frunzele sunt foarte bune şi amestecate cu un sos din smântână, sare, piper şi zeamă de lămâie.
  4. După o cură de 2 săptămâni, are efecte antianemice, antibiotice, revigorante şi mineralizante.

Mestecarea tijelor

  1. Dimineaţa, pe stomacul gol, se mestecă în gură 6-7 tije de păpădie, timp de 3-4 săptămâni.
  2. Are efecte rapide de ameliorare a durerilor reumatice, de reducere a inflamaţiilor hepatice, eliminare a calculilor biliari, energizante şi de reducere a stării de oboseală. Efectul revigorant este foarte puternic, fiind simţit după câteva zile.
  3. Tijele sunt excelente şi în tratarea diabetului, recomandându-se consumul zilnic a câte 10-12 tije de păpădie.
Atenţie
  • Culegeţi păpădia din locuri curate, departe de drumuri ori alte surse de poluare.
conținut sponsorizat