Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis
Crama Avincis

SC AVINCIS VINURI SRL

Domeniul Viticol Vila Dobruşa, Strada Valea Caselor Nr. 1A, Cod 245 700, Drăgăşani, Judeţul Vâlcea

(+4)0751 199 415
 1. Afacerea AVINCIS, proprietate a familiei fostului ministru al Justiției, Valeriu Stoica, este formată din crama şi vinurile cu acelaşi nume, cât şi din activităţile turistice de pe domeniul viticol Vila Dobruşa din Drăgăşani.
 2. Domeniile pe care se întind viile de la Dobruşa au aparţinut familiei Râmniceanu, strămoşii Cristianei Stoica. Iancu şi Maria Râmniceanu au cumpărat în anul 1927 peste 20 de hectare, precum și un conac construit în 1905 în stil neoromânesc, inspirat de construcţiile brâncoveneşti. În timpul comunismului, via a fost preluată de un IAS, iar în anul 1997 au fost recuperate de familia Stoica atât via, cât şi conacul.
 3. Zece ani mai târziu, în 2007, familia Stoica începe, din fonduri proprii, procesul de restaurare a vechiului conac, precum și construirea unei crame moderne şi replantarea viţei-de-vie. 
 4. Crama AVINCIS are aspect de navă și este dotată cu mijloace moderne de vinificaţie.
 5.  Primele vinuri AVINCIS au fost lansate în 2011, pe baza recoltei din 2010, fiind destinate segmentului premium.
 6. Pentru lansarea vinurilor, soții Stoica au colaborat cu oenologul francez Ghislain Moritz şi cu un inginer agronom român - Gheorghe Lixandru.
 7. De la o producţie iniţială de 10.000 de sticle, AVINCIS a evoluat treptat spre o producţie de peste 130.000 de sticle în 2014, rezultate ale celor 40 de hectare cultivate cu viţă de vie.
 8. Vinurile sunt comercializate în HoReCa, prin intermediul a aproximativ 60 de locaţii, şi în circa 30 de magazine specializate din Bucureşti.
 9. La Vila Dobrușa, AVINCIS asigură cazare în 14 camere şi oferă pachete turistice ce includ degustare de vinuri, tur pe domeniu, mese, teren de tenis, piscină.

Soiuri cultivate

 • Sauvignon blanc
  Sauvignon blanc
  vezi soiul
 • Tămâioasă românească, strugure supramaturat
  Tămâioasă românească
  vezi soiul
 • Un butuc de Cabernet Sauvignon de peste 20 de ani.
  Cabernet Sauvignon
  vezi soiul
 • Merlot
  vezi soiul
 • Pinot noir
  vezi soiul

Mărci de vin deținute

Avincis, Domnul de Rouă

 • Avincis
 • Domnul de Rouă

Plaiuri viticole deținute de Crama Avincis

Situația financiară