Omletă cu mazăre, brânză şi ceapă verde
Omletă cu mazăre, brânză şi ceapă verde
Omletă cu mazăre, brânză şi ceapă verde
Omletă cu mazăre, brânză şi ceapă verde

Ingrediente

  • ouă prospete
  • brânză de ori sau de vaci cu cheag ori caşcaval sau mozzarella
  • mazăre verde
  • ceapă verde
  • măsline fără sâmburi
  • ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
  • sare, oregano
  • Notă: în funcţie de prefererinţe, proporţia ingredientelor poate fi modificată. 

Mod de preparere

  1. Se sparg ouăle, se omogenizează puţin, dar fără a se bate.
  2. Se adaugă celelalte ingredinte şi se amestecă.
  3. Se încălzeşte tigaia, în care aţi pus un pic de ulei de măsline.
  4. Se toarnă compoziţia omletei, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mediu.
  5. După ce compoziţia s-a coagulat, se taie în cruce cu o lingură sau o spatulă de lemn. Omleta nu trebuie întoarsă.
  6. După câteva minute este gata.

Sugestii

  • Cantitatea de brânză face ca omleta să fie mai uşoară sau mai grea. Folosiţi mai puţină brânză dacă suferiţi de afecţiuni digestive.
  • Asociată cu jumătate de pahar de vin roşu sec, este deosebit de savuroasă.