Ingrediente
- ouă prospete
- brânză de ori sau de vaci cu cheag ori caşcaval sau mozzarella
- mazăre verde
- ceapă verde
- măsline fără sâmburi
- ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
- sare, oregano
- Notă: în funcţie de prefererinţe, proporţia ingredientelor poate fi modificată.
Mod de preparere
-
Se sparg ouăle, se omogenizează puţin, dar fără a se bate.
-
Se adaugă celelalte ingredinte şi se amestecă.
-
Se încălzeşte tigaia, în care aţi pus un pic de ulei de măsline.
-
Se toarnă compoziţia omletei, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mediu.
-
După ce compoziţia s-a coagulat, se taie în cruce cu o lingură sau o spatulă de lemn. Omleta nu trebuie întoarsă.
-
După câteva minute este gata.
Sugestii
- Cantitatea de brânză face ca omleta să fie mai uşoară sau mai grea. Folosiţi mai puţină brânză dacă suferiţi de afecţiuni digestive.
- Asociată cu jumătate de pahar de vin roşu sec, este deosebit de savuroasă.