Mujdei cu roșii și busuioc
  1. Pentru o masă de 4-6 persoane aveți nevoie de 1-2 căciulii de usturoi (aprox. 15 căței). Din principiu, recomandăm usturoiul din grădina proprie sau cel de la piață. Dacă aveți usturoi proaspăt, veți folosi întreaga plantă.
  2. Usturoiul de sfărâmă și se pasează până ajunge asemenea unei paste. În acest proces veți fi ajutat și de sarea pe care o veți adăuga peste usturoiul zdrobit.
  3. Pasta rezultată se freacă bine cu ulei (de preferat de măsline), până capătă consistența unei maioneze.
  4. Se adaugă apă minerală carbogazoasă, care transformă pasta de usturoi într-o cremă fină.
  5. Se adaugă roșiile proaspete, tăiate cubulețe.
  6. La final se adaugă frunze de busuioc verde, care pot fi presărate fie doar deasupra, fie încorporate în mujdei. Aroma dată de busuioc e absolută!

Atenționări și ponturi

  • Sarea se adaugă după gust. Ideal este atunci când s-a adăugat atâta sare cât să amelioreze ușor iuțimea usturoiului, iar mujdeiul nu este prea sărat.
  • Cantitatea de roșii adăugate rămâne la aprecierea bucătarului. Eventual roșiile pot fi adăugate în mai multe etape, până se obține rezultatul dorit.
  • Pentru persoanele cu probleme digestive recomandăm consumul cu precauție al mujdeiului!
conținut sponsorizat