Cum să ne obişnuim să mâncăm mai multe fructe şi legume

Însă nu e necesar să mâncăm de-o dată vagoane de mere sau parcele de morcovi pentru a ne bucura de o sănătate de fier și bună dispoziție. Important e să conştientizăm importanţa fructelor şi legumelor în alimentaţia noastră şi să ne facem o obişnuinţă zilnică din a le consuma.

Mai multe fructe și legume? Iată cum:

  1. Puneți fructele la vedere în locurile în care stați cel mai mult de-a lungul zilei (un coș cu fructe în bucătărie, în sufragerie, la birou).
  2. Beți suc proaspăt de fructe dimineața; are efecte pentru întreaga zi.
  3. Alegeţi ca desert o salată de fructe, în care să adăugați și frunze de mentă proaspătă, mărunțită și puțină lămâie.
  4. În pauzele de cafea sau gustare, ronțăiți câteva legume – morcovi, țelină etc.
  5. Nu săriți peste ciorba de legume de la prânz!
  6. Adăugați și alte legume la piureul de cartofi.
  7. Adăugați mai multe legume în sosurile folosite la mâncare.
  8. Alocați câteva minute pentru a aranja fructele astfel încât „să vă ia ochii”. Funcționează mai ales la copii, dar de ce nu și la adulți?
  9. Să aveți fructe și legume și în congelator (sunt aproape la fel de bogate în vitamine precum cele proaspete și, în plus, se gătesc ușor).
  10. Dacă vă este poftă de ceva dulce, mâncați câteva fructe uscate (smochine, stafide, caise etc.).
  11. E indicat ca fructele și legumele să reprezinte o treime din cantitatea de alimente pe care o consumați  într-o zi.
conținut sponsorizat