Păziți gazonul iarna de orice agresiune
Păziți gazonul iarna de orice agresiune
  1. Un gazon trece cel mai bine iarna dacă a fost pregătit cum se cuvine de toamna. (Vedeți aici ce presupune îngrijirea corectă a gazonului toamna.)
  2. Îndepărtați frunzele, crengile, obiectele de mobilier, jucăriile de dimensiuni mai mari și orice alte obiecte care pot conduce la asfixierea unor porțiuni de gazon.
  3. Nu permiteți formarea de poteci și scurtături peste gazon. Tasarea ori formarea de gheață pe aceste poteci conduce, de asemenea, la moartea gazonului.
  4. Nu se parchează mașini pe gazon.
  5. Aveți grijă ca sarea folosită la topirea gheții de pe trotuare să nu ajungă pe gazon. Nu doar că va fi ars gazonul existent, însă va fi extrem de dificil să obțineți iarbă nouă într-un teren sărăturos. Mai bine mențineți aleile curate de zăpadă - pentru a preveni formarea gheții - și utilizați nisip pentru a preveni alunecările, chiar dacă asta are dezavantajul de a cauza ceva mizerie la întrarea în casă.
  6. Dacă, totuși, trebuie să dați cu sare, folosiți clorură de calciu și nu clorură de sodiu (sare de bucătărie).
  7. Dacă aveți câine, atenție la obsesiile de urinare numai într-un singur loc. Determinați-l cumva să urineze pe toată suprafața.