Pere coapte, cu ciocolată
Pere coapte, cu ciocolată
Pere coapte, cu ciocolată

Avem nevoie de:

  1. Pere bine coapte, dar nu foarte moi.
  2. Ciocolată: puteţi folosi atât tablete, cât şi ciocolată tartinabilă.

Cum procedăm

  1. Perele se taie în jumătate sau în sferturi, dacă sunt foarte mari.
  2. Se pun într-o tavă la cuptor, şi se lasă 2-3 ore la 70-80°C, până pierd cam 30-40% din volum.
  3. Se scot din cuptor şi, cât sunt încă fierbinţi, se acoperă cu ciocolată. Mai multă sau mai puţină, după preferinţă.
  4. Veţi trăi uimirea unui gust rar întâlnit.

Un secret

  1. Perele pot fi şi coapte, la 120-130°C, timpul de aşteptare scurtându-se dramatic.
  2. Îîn acest caz însă, va dispărea discretul gust acrişor al perelor coapte, deoarece vitamina C se va distruge sub influenţa temperaturii ridicate.

 

conținut sponsorizat