1. Se bănuiește că în arealul actualei podgorii Ștefănești-Argeș viticultura s-a practicat încă din preistorie, iar o serie de artefacte arheologice par a susține această ipoteză.
  2. Una dintre cele mai vechi atestări documentare legat de preocuprile viti-vinicole din zonă datează din 20 mai 1388 când Mircea cel Bătrân (1386-1418) înzestrează Mănăstirea Cozia cu mai multe vii de pe „Dealul Piteștilor și hotarul Călineștilor”.
  3. Alte documente ulterioare confirmă faptul că în acest teritoriu se practica viticultura și vinificația la scară însemnată și există foarte multe mărturii care vorbesc depspre calitatea deosebită a vinurilor obținute în zonă.
  4. Apariția filoxerei, în a doua jumătate a veacului al XIX-lea a distrus toate viile vechi. 
  5. Plantațiile au fost refăcute treptat cu vițe altoite, produse mai întâi la pepiniera viticolă din Golești-Badi apoi și în alte pepiniere.
  6. În 1959, după colectivizare, s-a înființat Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă Ștefănești-Argeș, care a jucat un rol deosebit în extinderea suprafețelor viticole și introducerea de tehnologii moderne de cultivare a viței și producere a vinurilor.