- Decoct
- Decoct din herba și rădăcini de păpădie (Taraxacum officinale).
- Decoct din herba de ventrilică (Veronica officinalis).
- Decoct din fructe de armurariu (Silybum marianum), bogate în silimarină, cu efecte hepatoprotectoare și de vindecare a sechelelor după lezarea țesuturilor hepatice.
- Decoct din fructe de cătină albă (Hippophae rhamnoides).
- Decoct din rizomi de obligeană (Acorus calamus).
- Decoct din rădăcini de cicoare (Cichorium intybus), cu rol în stimularea funcțiilor hepatice.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Binecunoscuta păpădie și puțin cunoscutele ei beneficii pentru sănătateArmurariul, cel mai bun remediu naturist pentru afecțiuni hepatobiliareObligeana, uimitorul medicament de la marginea bălțilorCicoarea, frumusețea albastră și tămăduitoare de la marginea drumuluiCătina albă, un scut de vitamine împotriva bolilorVentrilica stimulează memoria și fortifică nervii