Ce fel de ardei
-
Pentru copt, cei mai buni sunt ardeii şi gogoşarii mari, ajunşi la maturitate.
-
E foarte important să fie cât mai cărnoşi şi cu formă regulată.
-
Cu cât sunt mai proaspeţi, cu atât se vor coace mai bine şi se vor coji mai uşor.
Unde se coc
-
Pe orice suprafaţă întinsă, suficient de fierbinte.
-
Astfel, puteţi coace pe maşina de gătit cu gaze, deasupra căreia puneţi o tablă. Porniţi toate ochiurile şi reglaţi temperatura potrivită.
-
Pe plita unei sobe de vară.
-
Foarte spornic este şi grătarul. Cu un sac de cărbuni, de pildă, coaceţi mai mult de un sac de ardei.
Cum se curăţă
-
După ce s-au copt, ardeii/gogoşarii se pun într-un vas şi se acoperă, pentru a se aburi.
-
Se presară puţină sare deasupra, pentru a facilita decojirea.
-
În niciun caz nu trebuie puşi într-un vas cu apă!
-
Cel mai uşor se curăţă atunci când sunt calzi încă.
-
Să aveţi la îndemână un vas cu apă, pentru a vă clăti din când în când de fragmentele de coajă care rămân lipite de degete.