Mars, Snikers
Mars, Snikers

Motivul? S-a găsit o bucată de plastic într-un produs al unei fabrici Mars din Olanda. Reclamația a venit din partea unui consumator european.

Compania a anunțat inițial că va retrage dulciurile din Germania, însă măsura a fost extinsă în Marea Britanie, Franța, Belgia, Italia și Spania. Ulterior, un reprezentant al companiei a declarat că decizia se va aplica în 55 de țări. În România, vor fi retrase doar miniaturile de 8 grame (Snickers, Mars, Milky Way), Multipack 4x50 g Snickers şi Mars, respectiv Celebrations 220 g şi 400 g, toate produse în Olanda, cu data de expirare cuprinsă între 19 iunie 2016 și 8 ianuarie 2017. Lista completă a a produselor vizate de măsură poate fi vizualizată pe site-ul mars.de.

Toate celelalte tipuri de ciocolată distribuite de Mars România sunt în continuare disponibile pentru achiziţie şi sigure pentru consum, potrivit companiei. Până la acest incident, Mars a primit o singură reclamaţie de la un consumator, iar în România nu a fost înregistrată nicio reclamaţie.

Mars România, im­porta­torul unor bran­duri de dulciuri pre­cum Snickers, Twix, Boun­ty sau Twix, a avut în 2014 o cifră de afaceri de 213 milioane de lei, în creştere cu 6% faţă de anul pre­cedent.