Cum se obţin culorile naturale pentru ouăle de Paşti

Maro: frunze de tătăneasă, boabe de ienupăr, fenicul, ceai negru, cafea, frunze de nuc.

Galben: mușețel, coada șoricelului, morcovi, coajă de măr, coajă de lămâie sau portocale, flori de gălbenele.

Verde: rozmarin, isop, spanac, frunze de mesteacăn, mentă.

Galben-verzui: laptele-câinelui.

Violet: flori de hibiscus și flori violete.

Albastru: frunze de varză roșie.

Portocaliu: morcovi, coji de ceapă albă.

Roşu: coji de ceapă roșie, sfeclă roșie, sunătoare, rădăcină de păpădie, suc de rodie, cireșe conservate în sirop, zmeură, floare de bujor roşu.

Roşu cărămiziu: 3-4 linguri de boia de ardei iute sau dulce fierte timp de 30 de minute.

Prepararea soluţiei

  1. Puneți apă la fiert, doar cât ar acoperi 10 ouă (luaţi în calcul scăderea la fierbere).
  2. Adăugați substanţele pentru o anumită culoare (în funcţie de granulaţie, de la 2 linguri, în cazul pulberilor, până la un pumn, în cazul ierburilor, colijor, pentru fiecare cană de vopsea).
  3. Lăsați apa să fiarbă împreună cu ierburile la foc mic, până se ajunge la culoarea dorită. Cu cât va fi mai închisă, cu atât sunt mai mari șansele pentru o culoare intensă a ouălor.

Ouăle

  1. Să fie proaspete şi, de preferinţă, albe, deoarece culoarea se va vedea mai bine.
  2. Să fie bine curăţate, cu o perie moale şi cu o soluţie de apă şi detergent de vase, apoi clătite cu apă şi oţet, pentru a facilia prinderea vopselei.
  3. Să fiarbă 15-20 min. la foc mic în vopsea. Pentru o vopsea şi mai intensă, puneți-le în frigider și lăsați-le peste noapte.
  4. După uscare, luctruiţi-le cu un şerveţel de hârtie. Pe care s-au pus câteva picături de ulei.
conținut sponsorizat