Calypso
Preț: 198 LeiPiersic pitic
Preț: 169 LeiRose de Rescht (trandafir de dulceaţă)
Preț: 129 LeiMadame Isaac Pereire
Preț: 119 Lei
Înflorire şi îngrijire
-
Cerceii Doamnei: o plantă puţin pretenţioasă, care merge foarte bine în locurile semiumbrite din grădină.
-
Apreciază foarte mult solurile fertile, uşoare, cu umiditate potrivită.
-
Înfloreşte în lunile mai-iunie.
Înmulţire
Prin seminţe. Imediat după coacere, seminţele se recoltează şi se plantează în lădiţe. Lădiţele rămân afară peste iarnă. Primăvara, după răsărirea plantelor, se mută în grîdină, în locul definitiv.
Divizarea tufei se face primăvara devreme, înainte de pornirea în vegetaţie sau toamna, după intrarea plantei în repaos. Plantarea se face imediat, în locul definitiv.
Butaşi de tulpină. Înmulţirea prin această metodă se realizează în timpul vegetaţiei, când lăstarii sunt suficient de maturi. Se fac butaşi de 3-4 noduri, se îngroapă 2-3 în răsadniţe reci, sau într-un loc semiumbrit. Pulverizaţi pe butaşi apă în zilele toride şi menţineţi o bună umiditate în sol. E cea mai dificilă metodă, dar se pot obţine mai multe plante.
Butaşii de rădăcină se fac primăvara, imediat după pornirea plantelor în vegetaţie. Se desprind cu atenţie lăstarii cu o porţiune de rădăcină. Se pot planta câte 2-3 butaşi la locul dedefinitiv.
Sfat
- Plantaţi Cerceii Doamnei în pâlcuri, în zone vizibile din grădină, pentru a valorifica efectul vizual deosebit al florilor.
- Cerceii Doamnei rezistă foarte bine şi în condiţii de ghiveci, înfrumuseţând balcoanele cu florile dar şi cu frunzişul, care este deosebit.
- Ramurile florifere rezistă foarte bine tăiate, în vaze.