Îngrăşământ bio din zaţ de cafea şi coji de ouă

În orice casă se consumă ouă şi aproape în orice casă se bea cafea. Mixând zaţul de cafea cu cojile de ouă, obţineţi un foarte bun îngrăşământ natural.

Zaţul de cafea

  1. Conţine azot, fosfor, potasiu, dar şi numeroase minerale, carbohidraţi, vitamine etc.
  2. Zaţul de cafea este foarte apreciat de plantele pentru care este indicat îngrăşămint acid, precum coacăzul, buxusul, coniferele, azaleele, trandafirii şi unii pomi fructiferi.

Cojile de ouă

  1. Conţin pe lângă 93% carbonat de calciu, azot, fosfor, precum şi alte elemente excelente pentru îngrăşarea solului.
  2. Cojile care rămân după consumul ouălor se usucă şi apoi se pisează bine. Această operaţiune se poate face într-un prosop, în mojarul de usturoi, dacă vreţi să obţineţi o pulbere sau oricum vă mai trece prin minte.

Cum se administrează

  1. Zaţul de cafea şi cojile de ouă pot fi administrate atât direct, cât şi la producerea de compost.
  2. Atât zaţul de cafea, cât şi cojile de ouă pot fi administrate separat, însă s-a dovedit că în combinaţie dau cele mai bune rezultate.
  3. În grădină poate fi încorporat tot zaţul şi toate cojile de ouă care rezultă într-o gospodărie.
  4. În ghivecele plantelor de interior trebuie administrat raţional, o dată la 1-2 luni.
conținut sponsorizat