Plăcintă de clătite cu cremă de urdă

Aveţi nevoie de:

  • 10 clătite
  • 250 g urdă dulce (şi fină) de oi
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 6 linguri de smântână
  • 2 linguri de făină de grâu
  • esenţă de vanilie

Crema se face aşa:

  1. Urda se frământă cu 2 linguri de zahăr şi cele 3 gălbenuşuri.
  2. Se adaugă 4 linguri de smântână, esenţă de vanilie, după gust, şi se mai amestecă până compoziţia dobândeşte o textură cremoasă.

Plăcinta

  1. Se unge o tavă rotundă cu margini înalte, cu o peliculă fină de ulei.
  2. Se adaugă o clătită, apoi un strat uniform de cremă de urdă, apoi o altă clătită, din nou cremă şi tot aşa.
  3. Pe ultima clătită nu se mai pune brânză, ci o cremă obţinută din amestecul celor 2 linguri de făină, 1 lingură de zahăr şi 2 linguri de smântână.
  4. Se dă la cuptor la 180°C, cam 30 de minute.

Note

  1. Plăcinta de clătite cu cremă de urdă este un desert natural, sănătos şi foarte uşor de pregătit.
  2. Dacă respectaţi reţeta noastră, veţi vedea că nu este foarte dulce.
  3. Asta vă permite, dacă doriţi, să mai adăugaţi înainte de a o savura, miere sau dulceaţă (de trandafiri, de pildă).
conținut sponsorizat