Roz amar
Preț: 199 LeiRose de Rescht (trandafir de dulceaţă)
Preț: 129 LeiMadame Isaac Pereire
Preț: 119 LeiGoldrich
Preț: 165 Lei
Aveţi nevoie de:
- 10 clătite
- 250 g urdă dulce (şi fină) de oi
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri de zahăr
- 6 linguri de smântână
- 2 linguri de făină de grâu
- esenţă de vanilie
Crema se face aşa:
-
Urda se frământă cu 2 linguri de zahăr şi cele 3 gălbenuşuri.
-
Se adaugă 4 linguri de smântână, esenţă de vanilie, după gust, şi se mai amestecă până compoziţia dobândeşte o textură cremoasă.
Plăcinta
-
Se unge o tavă rotundă cu margini înalte, cu o peliculă fină de ulei.
-
Se adaugă o clătită, apoi un strat uniform de cremă de urdă, apoi o altă clătită, din nou cremă şi tot aşa.
-
Pe ultima clătită nu se mai pune brânză, ci o cremă obţinută din amestecul celor 2 linguri de făină, 1 lingură de zahăr şi 2 linguri de smântână.
-
Se dă la cuptor la 180°C, cam 30 de minute.
Note
-
Plăcinta de clătite cu cremă de urdă este un desert natural, sănătos şi foarte uşor de pregătit.
-
Dacă respectaţi reţeta noastră, veţi vedea că nu este foarte dulce.
-
Asta vă permite, dacă doriţi, să mai adăugaţi înainte de a o savura, miere sau dulceaţă (de trandafiri, de pildă).