Pere cu brânză albastră și salsicia
Pere cu brânză albastră și salsicia
Pere coapte la cuptor, cu brânză și ciocolată
Pere coapte la cuptor, cu brânză și ciocolată
  1. Foarte pe scurt, se taie perele în două și se scobesc semințele, cu tot cu camerele seminale. Scobitura trebuie să fie suficient de adâncă, cât să avem unde așeza brânza.
  2. Într-o tavă unsă cu unt, așezăm perele cu tăietura în jos, 30 de minute, la 210 grade.
  3. După 30 de minute, când perele s-au copt, le întoarcem cu tăietura în sus și așezăm pe ele bucățele de fromage bleu sau brie, plus nuci și chiar merișoare uscate, dacă avem (noi n-am avut, de data asta).
  4. Oprim cuptorul, dar tava rămâne înăutru, brânza topindu-se de la căldura reziduală.
  5. Se pot servi împreună cu câteva feliuțe de salam picant. Noi am folosit salsicia și combinația a fost uimitoare!
  6. La fel de bine, perele coapte se asortează și cu nuci și ciocolată, care se va topi, rezultatul fiind absolut delicios.

Un secret!

  1. Înainte de a pune brânza ori ciocolata, picurați pe pere câțiva stropi de esență de rom!
  2. Combinația e incredibilă!

Ce soiuri de pere am folosit

  1. În principiu, pot fi utilizate pere din orice soi, dar cu rezultate diferite.
  2. De pildă, noi am folosit Lucas din supermarket (cele mari, din imagine), iar rezultatul a fost modest.
  3. Însă alături sunt pere din soiul Curé și Contesa de Paris, din recolta proprie: altă clasă!
  4. La fel de bine ar merge și cu NovembraUntoasa Hardenpont sau Monica.