Fructe de cafea coapte
Fructe de cafea coapte
Fructele de cafea crude
Fructele de cafea crude
Plăntuţă de cafea
Plăntuţă de cafea

Arbust persistent, ramificat, care în timp formează un trunchi.

Origine: 

Etiopia

Frunze: 

De 20-30 cm lungime, opuse, late, ondulate, ovate, de culoare verde-închis strălucitoare, cu nervuri proeminente.

Flori: 

Din iunie până în octombrie, flori albe şi parfumate, în formă de stea, ce se transformă în fructe, întâi verzi, apoi roşii, ce conţin 1-2 boabe de cafea.

Pământ: 

Pământ de grădină amestecat cu pământ de frunze şi nisip.

Îngrășământ: 

Din aprilie până în august, de două ori pe săptămână, îngrăşământ pentru plante verzi.

Umiditatea aerului: 

Necesită o umiditate de minimum 50%. Pulverizaţi zilnic frunzele, iar iarna aşezaţi ghiveciul pe un pat de pietriş umed sau bile de argilă umede.

Udare: 

O dată la 3-4 zile. Iarna o dată la 7 zile. Pământul nu trebuie să se usuce complet.

Lumină: 

Puternică, însă fără expunere directă la soare. Îi place dacă o ţineţi după o perdea.

Minima: 
12°C
Maxima: 
22°C
Transplantare: 

O dată la 2 ani, primăvara.

Dimensiuni: 

Depăşeşte 1 m în ghiveci.

Înmulţire: 

Destul de dificilă: vara, prin butaşi de tulpini, cu hormoni de înrădăcinare, în minisere încălzite. Se mai poate şi prin seminţe, primăvara, însă creşterea este foarte lentă.

Cerinţe specifice: 

Fructele se obţin greu în condiţii de apartament, însă iernarea la rece (12-17°C) favorizează înflorirea. Vârfurile uscate ale frunzelor indică faptul că planta suferă din cauza uscăciunii aerului.

Durata de viaţă: 

În funcţie de condiţiile de care se bucură, poate depăşi 10 ani.

conținut sponsorizat