20 de tone de roșii importate din Iordania, oprite de la comercializare

Potrivit unui comunicat ANSVSA, în perioada 1 ianuarie - 23 februarie , inspectorii  instituției  au controlat un număr de 1.441 de transporturi de produse de origine non-animală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide. În acest sens au prelevat, pentru determinări de laborator, un număr de 505 probe. 

Verificările au fost realizate în posturile de inspecţie la frontieră şi punctele finale de import şi au vizat determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import. Pentru cele 505 probe prelevate şi transmise pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru număr de 440, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator.

Dintre cele 440 de probe analizate, o probă a prezentat depăşirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide. Este vorba de 20 tone de tomate provenite din Iordania. Conform procedurilor, lotul respectiv de tomate a fost oprit de la comercializare și a fost dirijat către neutralizare.