Cocos suspect de contaminare cu salmonela la Lidl

Rețeaua LIDL România a emis astăzi, 24 februarie, o alertă alimentară, care vizează retragerea urgentă de pe piață a pungii de nucă de cocos deshidratată, la pungă de 200 de grame, cu termen de valabilitate 10 decembrie 2016. Producătorul nu exclude posibilitatea unei contaminări microbiologice cu Salmonella, deși până acum nu s-au înregistrat reclamații referitoare la acest produs.

Lanţul de magazine Lidl anunţă clienţii care au cumpărat acest produs să aducă marfa înapoi. Acestora li se vor returna banii, chiar şi dacă nu au bonul fiscal. Conform campaniei Lidl, niciun alt produs Lidl nu este afectat de contaminare.

Ce este salmonela și salmoneloza

  1. Salmoneloza este o infeștie cauzată de o bacterie (Salmonela spp.) care afecteaza tractul intestinal.
  2. Bacteria trăiește în intestinul oamenilor, animalelor și păsărilor, și se transmite prin fecale.  
  3. Salmoneloza este una dintre bolile mâinilor murdare, dar infecția cu salmonela se produce și prin consumul de alimente și apă contaminate.
  4. Perioada de incubație variază între cateva ore și 2 zile. 
  5. Simptomele bolii sunt: greață, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră, frisoane, dureri de cap și dureri musculare, uneori sânge în scaun. 
  6. Se recomandă consult medical de urgență la apariția simptomelor sau chiar mai devreme, dacă există suspiciuni de contaminare.