Mergi la conţinutul principal
  • Grădină
  • Livadă
  • Viță-de-vie
  • Casă
  • Producători de vin
  • Promovează afacerea ta
  • Contact

Meniu principal

  • Grădină
  • Livadă
  • Viță-de-vie
  • Casă
  • Producători de vin
  • Promovează afacerea ta
  • Contact

Formular de căutare

  • Urmăriți-ne pe:

Eşti aici

  • paradisverde.ro
  • convalescență

convalescență


  • Plante medicinale

    Trifoiștea-de-baltă luptă împotriva febrei, a durerilor de cap și a crampelor digestive

    Share
  • Plante medicinale

    Poroinicul, orhideea pe care bunicii noștri o numeau „sculătoare”

    Share
  • Plante medicinale

    Semințele de schinduf te mențin tânăr și viguros

    Share
  • Plante medicinale

    Troscotul, buruiana Cenușăreasă: umilă, dar plină de calități terapeutice

    Share
  • Plante medicinale

    Rocoina vine de leac ulcerațiilor cutanate și înlătură oboseala

    Share
  • Plante medicinale

    Coada racului, pansamentul din natură pentru răni și fracturi

    Share
  • Plante medicinale

    Năsturelul - mai mult fier decât spanacul, mai mult calciu decât laptele

    Share
  • Plante medicinale

    Rădăcinile de ghințură conțin o întreagă farmacie

    Share
  • Plante medicinale

    Hameiul atenuează dorința sexuală și vindecă bolile genitale

    Share
  • Plante medicinale

    Coacăzul negru, planta cu fructe mai bogate în vitamina C decât portocalele

    Share
  • Plante medicinale

    Șovârvul alungă răceala și împrospătează respirația

    Share
  • Plante medicinale

    Cătina albă, un scut de vitamine împotriva bolilor

    Share
  • Plante medicinale
    Floare de țintaură

    Țintaura, un „aspirator” pentru toxinele din organism

    Share
  • Plante medicinale
    Așa arată anghinarea la recoltarea frunzelor.

    Anghinarea - planta care face minuni în afecțiunile hepatice

    Share

Pagini

  • 1
  • 2
  • următor ›
  • ultima »

Top convalescență

  • Rădăcinile de ghințură conțin o întreagă farmacie

  • Când și cum se recoltează pelinul pentru utilizări medicinale

  • Coacăzul negru, planta cu fructe mai bogate în vitamina C decât portocalele

  • Năsturelul - mai mult fier decât spanacul, mai mult calciu decât laptele

Cele mai citite Azi

Arta și știința vinului

Cum se face vinul roşu de casă

Soiuri de struguri
Când se coc, strugurii inundă curtea cu un parfum îmbătător de fragi.

Istoria puţin cunoscută a soiului de struguri „Căpşunică”

Viaţă sănătoasă

Cum şi de ce se iradiază fructele şi legumele

Plante medicinale

Salvia, prietena creierului, a ficatului, plămânului și a vieții sexuale

Boli
Primele semne de fuzarioză

Boala care cauzează misterioasa ofilire a tomatelor. Afectează 50% din culturile de tomate

Din bucătărie

Cum se face la mănăstire cașul din lapte de vaci și oi

Rețete naturiste

Nu risipiți frunzele de gutui! Au puternice proprietăți medicinale!

Întreținerea livezii

Pomii mei sunt patrulaţi de furnici. Le dăunează?

Dăunători

Cum dăunează furnicile grădinii şi cum rezolvăm problema

Tratamente eco

DOVEDIT ȘTIINȚIFIC: laptele e un remediu formidabil împotriva manei!

Dăunători

Cum împiedicăm viespile să vandalizeze via și livada

Plante de interior

Cum scap de râmele din ghivecele de flori?

Grădina de flori
Transplantarea bujorului.

Cum înmulţim bujorul, evitând pauza de înflorire?

Grădina de legume

Un secret isteţ pentru sporirea producţiei în sere şi solarii

Îngrijirea viei

Lucrările la viţa-de-vie în anul I după plantare

  • Cuiburi de omizi
    Dăunători

    Omida păroasă, devoratoarea a peste 200 de specii de plante

  • După încălzirea cuptorului, se scoate tot jarul, cu o lopată specială.
    Din bucătărie

    Cum se pregăteşte cuptorul de ţară pentru cozonac şi pască

  • Plante cu flori

    Clătește-sticle

  • Măr adult cu creșteri exuberante în anul precedent
    Întreținerea livezii

    Imagini comparative cu meri, înainte și după tăieri

  • Îngrijirea viei

    Aprilie: lucrările la viţa-de-vie

  • Frunză de păr afectată de pătarea brună
    Boli

    Pătarea brună a frunzelor, boala care poate desfrunzi părul și gutuiul în iulie-august

  • Din bucătărie

    Omletă cu mazăre, brânză şi ceapă verde

  • Plante medicinale

    Mușețelul, leacul pentru orice boală

  • Plante medicinale

    Barba-împăratului, „floarea de la ora patru” care tratează reumatismul și hidropizia

  • Frunze de cireș ciuruite (în iunie)
    Boli

    Ciuruirea frunzelor pomilor sâmburoși: recunoaștere, prevenire și combatere



Urmăriți-ne pe
  • Termeni și condiții
  • Contact
  • Publicitate
Paradis Verde
© 2023 Paradis Verde. Toate drepturile rezervate.

Grădina de flori

Grădina de legume

Arbuşti fructiferi

Arbuști ornamentali

Arbori ornamentali

Insecte folositoare

Boli

Dăunători

Tratamente eco

Tratamente chimice

  • Primele semne de fuzarioză

    Boala care cauzează misterioasa ofilire a tomatelor. Afectează 50% din culturile de tomate

  • Cum dăunează furnicile grădinii şi cum rezolvăm problema

  • Transplantarea bujorului.

    Cum înmulţim bujorul, evitând pauza de înflorire?

  • Un secret isteţ pentru sporirea producţiei în sere şi solarii

Fructe

Întreținerea livezii

Boli

Dăunători

Soiuri de măr

  • Pomii mei sunt patrulaţi de furnici. Le dăunează?

  • Mar Jonagold, in al 4-lea an de la plantare

    Secretul „pomilor pitici”

  • Cum împiedicăm viespile să vandalizeze via și livada

  • Monilioza sâmburoaselor - momentele cheie pentru tratamente

Îngrijirea viei

Soiuri de struguri

Arta și știința vinului

Boli

Dăunători

  • Cum se face vinul roşu de casă

  • Când se coc, strugurii inundă curtea cu un parfum îmbătător de fragi.

    Istoria puţin cunoscută a soiului de struguri „Căpşunică”

  • Mustuială de Cabernet sauvignon și Băbească neagră, fără ciorchini

    Când e corect și când e greșit să se zdrobească strugurii cu tot cu ciorchine

  • Cum se face vinul alb de casă

Plante de interior

Sfaturi utile

Din bucătărie

Viaţă sănătoasă

Înfrumuseţarea casei

Grădina din balcon

  • Cum şi de ce se iradiază fructele şi legumele

  • Leac de la bunica pentru panariţiu

  • Cum se face la mănăstire cașul din lapte de vaci și oi

  • De ce e bine să mâncaţi mere dimineaţa