Ştiţi să faceţi socată?

Ingrediente

  • 7-8 flori de soc
  • 10 litri apă
  • 600 ml miere sau 1 kg zahăr
  • 4-5 lămâi
  • drojdie cât o alună
  • petale de trandafiri de dulceață

Mod de preparare

  1. Indiferent că folosiţi miere sau zahăr, dizolvaţi-le înainte în 2-3 litri de apă. Nu va mai trebui să amestecaţi pentru omogenizare după aceea.
  2. Puneţi toată apa într-un vas, inclusiv mierea sau zahărul dizolvat, de preferinţă de sticlă (aşa veţi putea urmări procesul de fermentaţie).
  3. Adăugaţi floarea de soc, lămâia tăiată felii şi, dacă aveţi, petalele de trandafir de dulceaţă.
  4. Înainte de a adăuga drojdia, dizolvaţi-o într-un pahar cu apă.
  5. Puneţi recipientul într-un loc călduţ, însă ferit de soare direct.
  6. Fermentarea poate dura 3-5 zile. 
  7. Sucul este gata când devine uşor acid, pişcător.
  8. Se filtrează şi se poate păstrea la frigider mai multe săptămâni, în sticle închise ermetic.

Recomandări

  1. Floarea de soc să fie uscată!
  2. Citricele conţin adesea urme de pesticide pe coajă. Spălaţi bine lămâile înainte de a le tăia, ideal cu o soluție de oțet.
  3. Apa folosită trebuie să fie la temperatura camerei sau chiar un pic mai călduţă.
conținut sponsorizat