Clătite cu brânză de vaci şi smântână, la cuptor

Avem nevoie de:

  • clătite
  • brânză de vaci
  • smântână grasă
  • zahăr
  • zahăr vanilat

Cum procedăm

  1. Clătitele se umplu cu brânză.
  2. Se aşază pe fundul unei tăvi un strat nu prea gros de smântână.
  3. Peste stratul de smântână se pun clătitele, de preferinţă cât mai îngrămădite.
  4. Deasupra se adaugă un alt strat de smântână, ceva mai gros.
  5. Se presară zahăr şi zahăr vanilat, după gust.
  6. Se dă la cuptor, la o temperatură de 150-170°C, preţ de aprox. 30 minute.
  7. Când clătitele încep să se rumenească, e semn că tava trebuie scoasă din cuptor.

Ponturi

  1. Clătitele cu brânză de vaci şi smântână, la cuptor, sunt foarte consistente. Nefiind nici foarte dulci, au un efect maxim dacă sunt servite nu atât ca desert, ci ca o gustare între mese.
  2. Pentru reuşita reţetei este nevoie ca brânza de vaci să fie fină, nu aspră.
  3. Dacă veţi folosi o smântână grasă, de ţară, vă garantăm că nu vă veţi găsi cuvintele să lăudaţi această reţetă!
conținut sponsorizat