5 lucruri importante despre cultivarea bostanilor

Lucruri simple pentru bostani de toată frumuseţea

  1. Lăsaţi doar 2-4 fructe pe plantă, eliminând treptat florile şi lăstarii care mai apar. (Florile le puteţi mânca gătite sau în salate, sunt o delicatesă!)
  2. Nu lăsaţi bostanul să intre în contact direct cu solul. Aşezaţi-l pe un smoc de paie sau fân, pe care să-l schimbaţi atunci când se murează ori apare mucegai.
  3. Udaţi pământul din jurul bostanilor, însă evitaţi să stropiţi frunzele.
  4. Dacă vreţi bostani mari, în jurul datei de 15 august, lăsaţi pe rug bostanul cel mai mare, iar pe ceilalţi rupeţi-i.
  5. Bostanii se recoltează după prima brumă. Se păstrează cel mai bine în beciuri, dar rezistă multă vreme şi în debarale.