Cum se păstrează muşcatele peste iarnă
  1. Înainte să cadă prima brumă, chiar dacă mai au încă flori, tăiaţi toţi lăstarii muşcatei la două-patru noduri (aprox. 10 cm).
  2. Ramurile bătrâne, lignificate pot fi tăiate şi mai scurt, la unul-două noduri.
  3. Important! Pentru evitarea contaminării plantelor cu virusuri, spălaţi cu apă caldă şi ştergeţi cu alcool unealta cu care scurtaţi lăstarii (foarfeci, briceag, lamă etc.), înainte de a trece la altă plantă.
  4. Ghivecele se păstrează în încăperi răcoroase, lângă ferestre, în care temperatura nu scade sub 1°C şi nu depăşeşte 12°C.
  5. După tăierea lăstarilor, planta nu se mai udă decât foarte rar, doar pentru a evita deshidratarea completă a substratului. E suficient o dată pe lună cu 100ml apă.
  6. Pentru a evita apariţia de mucegaiuri ori a altor microorganisme provocatoare de boli, trataţi planta cu un fungicid sau pudraţi atât tăieturile, cât şi ramurile şi substratul cu praf de cărbune de lemn ars (sau cărbune pentru grătar).
  7. Starea de repaus a muşcatelor durează până primăvara, după trecerea pericolului brumelor, când pot fi scoase din nou afară.
  8. Dacă le-a plăcut cum au fost tratate peste iarnă, vă vor recompensa din nou cu o cascadă de flori!
conținut sponsorizat