Încă un tratament bio pentru păianjenul roşu
  1. Pentru această reţetă aveţi nevoie doar de apă şi zahăr, în proporţie de 2/10. Adică, la 1 litru de apă, veţi folosi 200g de zahăr.
  2. Dizolvaţi zahărul în apă călduţă, până se topeşte complet.
  3. Pulverizaţi planta atacată de păianjenul roşu cu un pulverizator fin (poate fi şi un recipient de la produsele de curăţat geamuri, cu condiţia de a-l clăti foarte, foarte bine).
  4. După îmbăierea în soluţia de apă cu zahăr, duceţi planta într-un loc unde să se poată usca şi lăsaţi-o aşa 5-7 zile, după care puteţi să o clătiţi sub duş.

Cum acţionează

  1. După evaporarea apei, zahărul din soluţie încleiază păianjenii care, nemaiputându-se deplasa, mor de inaniţie.
  2. Nu este clar dacă şi ouăle sunt afectate, însă dată fiind simplitatea reţetei, tratamentul poate fi repetat de oricâte ori e nevoie.

În grădină

  1. Păianjenul roşu este unul dintre cei mai agresivi dăunători ai castraveţilor şi vinetelor.
  2. Atacul păianjenului roşu este mai intens în perioadele de secetă.
  3. Îmbăierea plantelor în soluţie de apă cu zahăr cu atât mai eficientă cu cât aerul este mai uscat.
  4. Atenţie: păianjenul roşu stă ascuns pe dosul frunzei. Îmbăierile trebuie să cuprindă toată planta!