Iată câteva surse de fier, primăvara
-
Frunzele și rădăcina de ștevie;
-
Urzica - se poate folosi sub formă de infuzie, dar și preparată, atunci când e proaspătă, iar în restul sezoanelor, sunt utile tinctura de urzică și frunzele uscate ale acestei plante;
-
Păpădia - crește capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimente; ea se poate consuma proaspătă, sub formă de salată, dar și ca infuzie;
-
Sucul de sfeclă e un excelent tonic;
-
Țelina, varza, salatele din legume verz i , în general;
-
Supa de linte, care contribuie și la scăderea colesterolului si la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge;
-
Spanacul crud și gătit.
-
Desigur, leurda, o delicatesă de sezon, cu gustul său inconfundabil de usturoi.
Vara şi toamna, fierul se poate și bea
-
Suc de pepene rosu – adăugați și lămâie sau coacăze pentru o mai bună absorbție a fierului, datorită vitaminei C conținute de acestea;
-
Suc de prune făcut în casă, combinat cu suc de mere (amestecați în blender un pumn de prune și două mere, apoi diluați cu puțină apă);
-
Lapte de soia;
-
Suc de struguri albi.