Mere caramel

Ingrediente

150g zahăr alb;

150g zahăr brun;

75g unt (sau 75ml ulei);

200ml smântână;

75ml miere;

1/4 lingură de sare;

Nuci, migdale, alune sfărâmate;

Mere mici şi medii.

Mod de preparare

  1. Încălziţi cele 150g de zahăr alb cu 25ml apă într-un ibric termorezistent, până începe să capete o culoare roşu-maronie intensă.
  2. Luaţi ibricul de pe foc şi adăugaţi untul şi uleiul. Adăugaţi zahărul brun, mierea, smântâna şi sarea, după care puneţi amestecul din nou pe foc şi lăsaţi să fiarbă preţ de 3-4 minute. Atenţie să nu dea în foc!
  3. Luaţi ibricul de pe foc şi aşteptaţi un minut să se disipeze bulele de aer.
  4. Învârtiţi delicat cu o lingură, până dispar toate bulele de aer.
  5. Răsturnaţi caramelul într-un vas suficient de adânc cât să nu se împrăştie prea mult.
  6. Smulgeţi codiţele merelor şi înfigeţi beţigaşe în loc.
  7. Tăvăliţi merele în caramel, apoi într-o farfurie în care aţi amestecat nucile şi alunile zdrobite.

Rezultatul: un desert de casă, cu arome din bucătăria bunicilor!

Alte articole despre: