Plăcintă cu carne, varză şi cartofi

Ingrediente

Aluatul:

  • 800g făină;
  • 400ml apă;
  • 50ml ulei;
  • drojdie cat o nucă.

Pentru umplutură:

  • 200 ml smântână;
  • 2 ouă;
  • 500g cabanos sau, dacă aveţi, produse făcute în casă: kaizer afumat, muşchi afumat sau piept de pui;
  • 4-5 cartofi fierte în coajă;
  • 1 ceapă mai marisoara
  • 500g de varză acră murată, taiată fideluţă;
  • 100 g caşcaval;
  • sare, piper dupa gust;
  • ierburi aromate dupa preferinţă (noi am pus cimbru);
  • 1 lingura de boia de ardei dulce.

Mod de preparare

  1. Pentru început, facem aluatul ca, în timp ce pregătim umplutura, acesta să crească. Aluatul să fie mai elastic, să nu fie prea vârtos.
  2. Într-o tigaie undim puţin carnea, după care o scoatem cu o paletă.
  3. În uleiul rămas punem la călit varză spălată în prealabil (2 ape), aproximativ 20 min.
  4. Ceapa tăiata „Julien” se căleşte separat. Apoi se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburele şi se mai ţin 2 min pe foc.
  5. Ingredientele pentru umplutură, răcite, se pun împreună într-un vas. Ouăle bătute împreună cu smântâna, verdeţurile, boiaua, sarea şi piperul se amestecă cu restul umpluturii răcite.
  6. Într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, uns cu ulei, se pune aluatul ridicându-se cât mai mult pe pereţii vasului. Se adaugă la mijloc umplutura.
  7. Se pune deasupra caşcaval ras.
  8. Se dă la cuptor 30 min, la 200 grade.
  9. Se taie după ce s-a răcit.
  10. Este excelentă atât caldă, cât şi rece, la temperatura camerei.