Celebra metodă de vopsire a ouălor cu coji de ceapă

Prepararea vopselei

 1. Într-o oală inoxidabilă, puneți 4 căni și jumătate de apă, cojile de la 15 cepe roșii, 8 linguri de oțet alb și fierbeţi, la foc mic, timp de 30 de minute.
 2. Strecurați vopseaua astfel obținută într-un vas de sticlă și lăsați-o să se răcească până ce ajunge la temperatura camerei.

Vopsirea ouălor

 1. Alegeți o oală cu fund plat, puneți vopseaua în ea și 10 ouă aduse la temperatura camerei.
 2. Ouăle trebuie să fie într-un singur strat și acoperite de lichid. Fierbeţi la foc mediu.
 3. Când începe să fiarbă, focul se dă la mic și se acoperă.
 4. Timpul de fierbere va depinde de prinderea culorii pe ouă.
 5. Verificați culoarea la 15 minute și nu fierbeți mai mult de 20 de minute.
 6. Când ouăle au culoarea potrivită, scoateți-le cu o spumieră (lingură plată de metal inoxidabil sau emailat, prevăzută cu găuri) și puneți-le la răcit pe şerveţele de hârtie.
 7. Dacă ouăle nu s-au colorat îndeajuns după 20 de minute, se lasă în oală și se îndepărtează de pe foc. Când oala s-a răcit suficient, se pune la frigider și se lasă până ce se obține culoarea dorită.
 8. După răcire, lustruiți ouăle, folosind un prosop de hârtie în care aţi pus un strop de ulei și depozitați-le la frigider până în ziua în care le veți consuma.

Bine de ştiut

 1. Păstrați cojile de ceapă într-o pungă la frigider până în momentul folosirii. Le puteți aduna pe măsură ce gătiți.
 2. Nu folosiți în timpul procesului de vopsire ustensile care pot absorbi (din lemn, ceramică sau plastic) deoarece acestea pot fi colorate de vopsea.
 3. Dacă vasele și ustensilele de inox s-au colorat de vopsea, se spală cu detergent obișnuit și o mică cantitate de clor. Clătiți foarte bine!
 4. Puteți folosi un creion cu ceară pentru a desena modele pe ouă, înainte de a le introduce în vopsea. La final vor rămâne modelele desenate!
 5. Cu puțină imaginație, câteva frunze sau flori și un ciorap fin puteți crea modele unice. Cum procedați: umeziți oul în locul în care vreți să aplicați modelul, lipiți frunza sau floarea, înfășurați-l în ciorap fin de damă, strângeţi bine, iar mai apoi introduceți-l în vopsea.

Sugestie

 • Ouăle albe vor prinde o culoare mai puternică decât cele maronii.