Invitaţi coropişniţa la bere
- Pentru a confecţiona o capcană eco pentru coropişniţe aveţi nevoie de o sticlă de plastic (puteţi folosi orice volum, de la 0,5 la 5l) şi un pic de bere.
- Sticla se taie în partea superioară, la 2-3mm de zona unde urmează îngustarea;
- Părţii superioare, desprinse, i se înlătură dopul, după care este introdusă cu gâtul în jos, în partea inferioară a sticlei;
- Dacă tăierea s-a făcut corect, partea superioară răsturnată ar trebui să rămână suspendată pe partea inferioară a sticlei;
- Turnaţi bere (2-3 degete);
- Îngropaţi capcana la nivelul solului;
- Pentru rezultate optime, se recomandă o capcană la 20mp;
- Verificaţi zilnic capcanele;
- Înlocuiţi berea 1 dată la 5 zile.