Insecticid bio din gândaci, omizi, limacşi şi alţi dăunători

Cum se procedează

  1. În cazul unei învazii de omizi, limacşi, gândaci de colorado ori alţi dăunători, colectaţi o cantitate suficientă din indivizii care vă ameninţă plantele.
  2. Striviţi bine captura sau mărunţiţi-o cu un blender pe care nu-l mai folosiţi în bucătărie.
  3. Adăugaţi două părţi apă (ex: la o cană de gândaci de Colorado, larve şi/ sau adulţi, adăugaţi 2 căni de apă ), amestecaţi bine, după care scurgeţi printr-o sită deasă, dacă folosiţi un pulverizator.
  4. O altă metodă de împrăştiere a soluţiei este cu ajutorul unei măturiţe: înmuiaţi şi apoi scuturaţi energic. În acest caz, nu trebuie să mai filtraţi soluţia.

Care este explicaţia

Nu se ştie exact de ce funcţionează această metodă. Poate din cauza hormonilor de panică secretaţi de insectele masacrate sau, poate, noilor veniţi le dispare, pur şi simplu, pofta de mâncare atunci când văd masacrul din faţa ochilor. Cert este că, o bună perioadă (dacă nu intervine o ploaie), nu mai apar dăunători din specia folosită în soluţie.

Nu e o soluţie cam dură şi cam greţoasă?

  1. Pentru amatori, e de-a dreptul horror şi complet dezgustătoare!
  2. Dar dacă ne gândim că această metodă este 100% bio, în comparaţie cu pesticidele care ucid albine şi, mai devreme sau mai târziu, ne afectează sănătatea, lucrurile capătă alt înţeles.
  3. Oricum, cel mai important este ca, atunci când ne confruntăm cu o problemă, să ştim ce soluţii avem la îndemână. Alegerea depinde de înţelegerea, criteriile şi preferinţele fiecăruia.