-
Carnea de miel, bine odihnită în baiţ, se aşază într-o tavă cu pereţii mai înalţi.
-
E indicat ca bucăţile de carne să nu fie prea groase, iar bucăţile să aibă mărime uniformă.
-
Se toarnă tot baiţul în tavă şi se amestecă pentru uniformizare.
-
Se mai pot adăuga, după preferinţă şi pentru efect vizual, usturoi tocat şi frunze de mentă verde.
-
Se setează temperatura cuptorului la 160-180°C, iar când s-a încălzit se pune tava.
-
După o oră, carnea se stropeşte cu vin alb.
-
În 1,45 – 2 ore friptura va fi gata.
-
Friptura de miel poate fi pregătită şi la o temperatură mai mare, de 200-225°C, fiind gata în aproximativ o oră şi jumătate.
-
Totuşi, pregătirea la o temperatură mai redusă se crede a fi mai sănătoasă, reducând apariţia acrilamidei.
Recomandări
-
Dacă veţi servi friptura de miel de Paşti, după ce aţi ţinut postul, mâncaţi cu moderaţie.
-
În niciun caz nu trebuie să mâncaţi până la starea de saţietate.
-
Pentru a stimula digestia, serviţi şi un pahar de vin alb. Unii spun că mai potrivit e vinul roșu. Faceți cum preferați.
-
Beţi multă apă şi faceţi mişcare după masă, după vârstă, posibilităţi şi stare de spirit.
Documentare suplimentară:
Cel mai bun baiţ pentru friptura de mielAcrilamida, o ameninţare despre care se ştie prea puţin