Aşadar, o salată de primăvară obişnuită:
-
Într-un vas încăpător se adaugă salată verde, bine spălată şi ruptă sau tăiată în bucăţi cât mai mari, să reducem oxidarea.
-
La fel spocedăm şi cu spanacul.
-
Ceapa verde poate fi tăiată, de asemenea, în bucăţi mai mari.
-
Ridichile, după preferinţă.
-
Dacă mai aveţi gogoşari copţi şi congelaţi, e excelent!
-
Stropiţi cu ulei de măsline şi adăugaţi un pic de oregano.
-
Câţiva stropi de oţet balsamic, îşi au rolul lor.
-
Presăraţi sare după gust, dar nu prea multă şi amestecaţi.
-
Şi, la final bijuteria: flori de liliac, smulse din tecile lor.
-
Amestecul este formidabil, iar aroma florilor de liliac este incredibilă!
-
Dacă v-a prins această improvizaţie, puteţi încerca şi dvs. şi cu alte flori, nu înainte de a consulta lista florilor comestibile, mai jos.
Documentare suplimentară:
Ce flori pot fi mâncate?