Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă
Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă
  1. Dar dacă lucrurile stau altfel? 
  2. Dacă nemâncarea preț de mai multe zile activează în organismul nostru un mecanism de autovindecare, dând șanse reale de tămăduire unor boli considerate, în mod obișnuit, incurabile, cum ar fi astmul, artrita, psoriazisul, hipertensiunea, diabetul de tip II etc, etc.? 
  3. Să știți că există în România un expert (lui sigur nu i-ar plăcea titulatura) în post terapeutic cu apă. Numele lui este Cezar Elisei, iar în primăvara lui 2020 a postit 40 de zile, interval în care a vizitat în Siberia cea mai celebră clinică de post terapeutic. După această experiență a scris o carte, „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă”, unde prezintă, zi cu zi, ce simte un om care, vreme de 40 de zile, nu pune fărâmă de mâncare în gură, ci trăiește doar cu apă. Cartea nu este doar un jurnal de post, ci prezintă peripețiile formidabile ale unui om care postea deja de 10 zile și care s-a încumetat să plece în Rusia, fix la debutul pandemiei, reușind să revină în țară exact cu ultimul avion, înainte de lockdown.
  4. Cezar Elisei e același om care, în vara anului trecut, a parcurs pe jos distanța de la Iași la Constanța în timp ce postea cu apă.
  5. Dacă subiectul v-a trezit atenția, pe lângă a cumpăra cartea lui Cezar Elisei puteți să vă înscrieți și în grupul de pe Facebook „Cezar Elisei - Postul terapeutic cu apă” ca să aflați mărturiile oamenilor care postesc (nu-s deloc puțini!).
  6. În ultimul an, probabil la cererea unor cititori ai cărții sale, Cezar Elisei a organizat mai multe tabere de post, unde oamenii s-au adunat în locuri pitorești și au postit împreună.
  7. Vă recomandăm să-l urmăriți pe Cezar Elisei și pe canalul său de youtube și să vizitați site-ul Tabăra de post, ca să aflați mai multe despre „fenomen”.
  8. În fine, cum noi românii suntem, de regulă, suspicioși și ne lăsăm mai ușor convinși dacă noutățile vin „din străinătate”, vă recomandăm să vizionați acest film despre postul terapeutic, realizat de prestigiosul canal de televiziune ARTE. Și încă ceva: există clinici de postit și în Elveția, Germania și Franța (N.H.)