La eveniment au fost prezenți zeci de producători de struguri de masă, cercetători din cadrul ICDVV Valea Călugărească şi din staţiuni viticole, cât și reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
La concursul organizat de IC-DVV Valea Călugărescă, în colaborare cu Societatea Română a Horticultorilor, au fost expuse 26 de soiuri de struguri de masă din țara noastră, între care patru clone, soiuri nou create, și zece sortimente internaționale.
Ediția din acest an a concursului a avut mai multe probe decât ediția trecută și s-a bucurat de un real interes, după cum ne-a declarat ing. Marian Ion, directorul general al IC-DVV Valea Călugărească: „Faţă de anul trecut, am avut mult mai multe probe de concurs - 33, și 15 producători participanți. Se observă clar o creştere a interesului pentru concursul de struguri de masă. Dintre probele româneşti, am avut soiul Transilvania pe care ne dorim să îl promovăm, un soi cu bobul mare, aromat şi negru, dar şi soiuri foarte valoroase care vor avea cu siguranţă un viitor, cum sunt Tamina, Xenia sau Napoca”.
În cadrul manifestării de la Valea Călugărească au fost expuse și soiuri nou create, precum Putna, un soi omologat în 2014 și creat de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești, dar și Perla de Feredeu, creat de Stațiunea viticolă Miniș.
Aprecierea și notarea probelor de struguri s-a făcut de către un juriu de specialitate, cele mai bune produse fiind premiate.