Cum se prepară momelile chimice pentru coropişniţe

De ce avem nevoie

  • Boabe de cereale (porumb, grâu, orz etc.)
  • Ulei vegetal (5%)
  • Un insecticid (3%).

Cum se procedează

  1. Boabele de cereale se pot folosi întregi sau sfărâmate.
  2. Se amestecă bine cu uleiul.
  3. Se adaugă insecticidul.

Cum se foloseşte

  1. Momeala obţinută se presară pe rândurile de legume, eventual încorporându-se în sol, la 2-5 cm, prin greblare uşoară.
  2. La 1 hectar este necesară o cantitate de 60 kg de momeală.

Atenţionare

  1. Manipulaţi cu responsabilitate momeala, deoarece este foarte atractivă pentru păsări!
  2. Încercaţi să preparaţi doar cantitatea de care aveţi nevoie.
  3. Mai bine repetaţi procedeul, decât să pregătiţi mai mult decât aveţi nevoie.
conținut sponsorizat