5 calităţi excepţionale ale coacăzelor
  1. Studii recente au demonstrat că în coacăze se găsesc mai mulţi antioxidanţi foarte benefici sănătăţii omului, decât în majoritatea fructelor şi legumelor.
  2. De pildă, cantitatea de vitamina C din coacăze este superioară celei din portocale.
  3. Alte studii au arătat că antioxidanţii foarte puternici existenţi în coacăze au un impact impesionant asupra organismului, întărindu-l, dextoxifiindu-l şi accelerând ieşirea din stările de convalescenţă.
  4. Coacăzele conţin şi acid gama linoleic (un foarte rar acid gras Omega 6) cu virtuţi excepţionale pentru sănătate.
  5. Coacăzele au efecte dovedite în numeroase stări de boală, precum probleme renale, afecţiuni ale pielii, afecţiuni ale ficatului şi chiar în cazul maladiei Alzheimer.

Totuşi

  • Organismul uman beneficiază de toate calităţile menţionate mai sus numai în condiţiile în care fructele sunt consumate proaspete.
  • Cu cât trece mai mult timp de la recoltare până la consum, cu atât mai multe dintre substanţele valoroase conţinute de coacăze se volatilizează.
  • Coacăzele care stau timp îndelungat pe rafturile supermarketului ori care sunt tratate termic (fie cu frig, fie cu temperaturi înalte), îşi pierd valoarea terapeutică.